Fejl hos Aarhus Vand sætter stopper for årelangt udviklingsprojekt

Vandselskabet har siden 2020 været involveret i udarbejdelsen af en lokalplan for nybyggeri, men har først nu opdaget, at byggeriet skal finde sted for tæt på vigtige vandboringer. (Rettet)
Foto: Ole Hartmann Schmidt
Foto: Ole Hartmann Schmidt

En for sen reaktion fra Aarhus Vand har fået byrådet i Aarhus Kommune til at sætte en midlertidig stopper for byggeriet af 19 nye boliger ved Tranbjerg Sø ved Aarhus, fordi det kommunale vandselskab først tre år inde i projektet har taget stilling til projektets mulige konsekvenser for en række vigtige vandboringer. 

Det skriver JP Aarhus.

Byggeriet har ellers været undervejs siden 2020, og Aarhus Vand har ifølge avisen været en del af processen fra start, men er ikke blevet spurgt ind til grundvandet. Det var først på foranledning af et byrådsmedlem i Aarhus Kommune, at vandselskabet i januar fik øjnene op for, at en stor del af området, hvor projektet skal bygges, ligger inden for 300 meter-beskyttelseszonen af vigtige vandboringer. 

I Aarhus Vand anerkender direktør Lars Schrøder, at det er vandselskabets ansvar, at man først nu tager stilling til grundvandet, og vandselskabet vil fremover ændre procedurer både internt og med kommunen, så lignende sager ikke vil opstå igen, fortæller direktøren. 

”Vi påtager os helt bestemt ansvaret for, at vi i den konkrete sag ikke har udtalt os om grundvandet før så sent i forløbet. Det skal jeg nok tage på mine skuldre,” siger Lars Schrøder til JP Aarhus. 

I den originale udgave af denne artikel fremstod det, som om Aarhus Vand havde sat byggeprojektet i bero. Dette er dog ikke korrekt. Det er alene byrådet i Aarhus Kommune, der har magt til at afvise lokalplaner, og det er derfor også byrådet, der har sat projektet midlertidigt i bero.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også