Miljøstyrelsen godkender udledning af spildevand til Lillebælt

Beslutningen om at lede 265 mio. liter lunt renset spildevand direkte ud i Lillebælt sætter punktum i en syv år lang retssag. 
Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com

Efter syv års kamp kan det sydjyske kraftværk Skærbækværket nu med tilladelserne i orden udlede renset spildevand til Kolding Fjord, som ellers hidtil er blevet ført til Fredericia Centralrenseanlæg, skriver Fyens Stiftstidende

Det har tidligere ikke været tilladt, fordi udledningen af spildevandet til havmiljøet ville øge tilførslen af tungmetaller til Lillebælt, men i en foreløbig miljøgodkendelse viser nye beregninger, at den samlede miljøbelastning ikke øges ved, at Skærbækværket lukker det lune røgkondensatvand ud i fjorden. 

Beslutningen skaber glæde hos Skærbækværket, hvor projektchef ved Ørsted, Jesper Staal, fortæller til mediet, at værket siden 2017 har renset kondensatvandet fra røggaskondenseringsanlægget til et niveau renere end drikkevand og leveret vandet til det kommunale rensningsanlæg i Fredericia.

Omvendt møder beslutningen fra Danmarks Naturfredningsforening og SF. 

”Jeg forstår ikke, at det er muligt, at Miljøstyrelsen giver tilladelsen nu,” siger SF’eren Marianne Thomsen til mediet og tilføjer, at hun vil tage fat i sine partikolleger på Christiansborg for, at de kan gå ind i sagen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også