Professor revser Miljøstyrelsen i RGS Nordic-sag

Det er Miljøstyrelsen og ikke Slagelse Kommune, der skal vedtage RGS Nordics miljøgodkendelse, lyder det fra miljøprofessor. 
Foto: Rgs
Foto: Rgs

Slagelse Kommune har ret til at sende afgørelsen om, hvorvidt RGS Nordics spildevandsudledning vil betyde for stor en forringelse af vandkvaliteten i Agersø Sund videre til ministeren. 

Det siger professor i miljøret ved Københavns Universitet, Peter Pagh, til Ingeniøren og stiller sig kritisk over for, om en godkendelse af den nye vurdering vil holde i retten.

”Hvis kommunen mener, at der er tale om forringelse, kan den sende vurderingen videre til Miljøministeriet og bede ministeriet om at meddele tilladelse til at bruge undtagelsen i vandrammedirektivet, hvor der er plads til en bredere afvejning,” siger han til mediet. 

På den måde bliver det altså lagt over på ministeriet at skulle vurdere konsekvensen af udledningen for vandmiljøet, hvilket professoren mener, der er den mest farbare vej. 

Han kritiserer Miljøstyrelsen for at fralægge sig sit ansvar i den meget omdiskuterede sag, hvor han ikke finder det rimeligt, at sagen ligger hos en sagsbehandler i kommunen, og at ministeriet ”stikker hovedet i busken” ved ikke at være den, der træffer en afgørelse i sagen. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også