Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Et endeligt punktum i sagen om Svendborg Kraftvarmes fremtid, Grundfos’ salg af aktiver til den lokale ledelse i Rusland og et regnskab fra Munck Forsyningsledninger har præget årets første uge. 
Foto: Munck Gruppen
Foto: Munck Gruppen

Den seneste uge bød på en endelig afklaring på fremtiden for det kommunale affaldsforbrændingsanlæg Svendborg Kraftvarme, der nu står til at lukke til november. 

Det kom tirsdag denne uge frem efter flere måneders forhandlinger om salget af anlægget til det forbrugerejede fjernvarmeselskab Svendborg Fjernvarme, der dog nu er endt uden en aftale. 

”Som det ser ud nu, bliver forhandlingerne ikke genoptaget. Vi arbejder mod, at vi lukker ned 30/11,” lød det tirsdag fra Kjeld Bussborg Johansen, der er direktør i Svendborg Kraftvarme, i et interview med CleantechWatch.

Årets første uge har også budt på historien om Grundfos, der nu har sikret sig en vej ud af Rusland og Hviderusland ved at sælge sine aktiver til den lokale ledelse i Rusland, der nu skal drive aktiviteterne videre uden pumpeproducentens intellektuelle rettigheder eller brand. 

”Transaktionen giver de nye ejere mulighed for at drive en ikke-Grundfos-forretning i Rusland og Hviderusland,” lød det tirsdag fra Grundfos. 

Onsdag kunne CleantechWatch fortælle, at den fynske entreprenørvirksomhed Munck Forsyningsledninger, der etablerer og reparerer forsyningsledninger til blandt andet vand- og kloakprojekter, atter har hævet vækstkurven som følge af et år markeret af energikrisen.

Til CleantechWatch fortalte adm. direktør i Munck Forsyningsledninger, Flemming Skøtt: 

”Det har været et godt og travlt år, hvor vi er vækstet på top- og bundlinje. Det skyldes et øget fokus på energiområdet, hvor fjernvarme har været stort på grund af krigen i Ukraine og den medfølgende energikrise.” 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også