Endnu et fynsk vandværk udsteder kogeanbefaling

Der er atter fundet coliforme bakterier i drikkevandet – denne gang på Sydfyn. Bjerreby Vandværk henter nu sit vand fra Vindeby Vandværk og Vand og Affald.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

600 husstande, der er tilknyttet på Bjerreby Vandværk Sydfyn, skal koge vandet indtil andet bliver meldt ud.

Sådan lyder det i en udmelding fra vandværket, der har fundet coliforme bakterier i sit drikkevand.

”Vi har taget vores forholdsregler og lukket ned, og i stedet får vi nu vand fra Vindeby Vandværk og Vand og Affald. Men der kan gå noget tid, før vandet er udskiftet i ledningsnettet, og derfor har vi udstedt en kogeanbefaling som vil gælde, indtil problemet er løst,” siger Ole Jørgensen, der er formand for Bjerreby Vandværk, til Fyns Amts Avis.

Det lyder videre, at vandværket arbejde på at lokalisere forureningen og mistænker, at den måske kommer fra vores rentvandstank.100.000 Frederiksberg Forsyning-kunder skal koge vand efter fund af bakterier

Ole Jørgensen tilføjer, at han håber, at anbefalingen vil være ophævet tirsdag afhængigt af kontrolprøvernes resultat, men at han ikke ved, hvornår vandværket igen kan åbne for hanerne.

Fredag kunne CleantechWatch berette om, at der er fundet coliforme bakterier i drikkevandet fra Langøstrand Forsyningsselskab ved Kerteminde. Forureningen skyldes ifølge selskabets driftschef for vand, varme og spildevand, Martin Roar Nielsen, et dæksel ned til en regnvandstank på Langø Strand, der var defekt.

Defekt dæksel leder til kogeanbefaling af drikkevand på Fyn

Østjysk vandværk indfører kogeanbefaling


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også