CleantechWatch

Østjysk vandværk indfører kogeanbefaling

Bakterier fra afføring fra mennesker eller dyr er fundet i vand fra Fuglsø Strand Vandværk.

Foto: Martin Kurt Haglund/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Forbrugere, der får vand fra Fælles Pumpestation Skellerup Enge på Mols og tilhørende distributionsvandværker skal koge vand til brug for drikkevand og madlavning. Det skriver Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at der forbindelse med de rutinemæssige kontroller af drikkevandet fra Fuglsø Strand Vandværk er påvist tarmbakterier fra enten dyr eller mennesker.

Vandværket får vand fra Fælles Pumpestation Skellerup Enge, der indvinder omkring 98.000 kubikmeter vand om året og forsyner omkring 1.270 forbrugere fordelt på otte distributionsvandværker – primært parcelhuse og sommerhuse, men også hotellet Fuglsøcentret.

Kogeanbefalingen gælder, indtil nye analyser har påvist, at forureningen er ophørt. Resultatet af analyserne forventes klar i indeværende uge, skriver kommunen.

Danske Vandværker skal mødes med miljøministeren om PFAS

Danva: Sæt turbo på at få drikkevand undersøgt for PFAS

Fire vandværker lægges sammen til ét stort: Skal sikre fremtidig forsyning

Mere fra CleantechWatch

Ny aftale sikrer både lavere elafgift og afdragsordning

Et bredt politisk flertal er blevet enige om en aftale, der skal hjælpe danskerne igennem en vinter præget af høje energipriser. Aftalen rummer blandt andet en sænkelse af elafgiften, afdragsordning og flere penge til udrulning af fjernvarme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs