CleantechWatch

Grundfos fjerner renseanlæg: Et problem for markedet

Selvom Grundfos’ renseteknologi til hospitalsvand ifølge virksomheden er den bedste på markedet, forsvinder den snart. Markedet var blandt andet ikke tilstrækkeligt beslægtet med producentens marked, lyder forklaringen.

Det er Grundfos, der har adm. direktør i Grundfos Poul Due Jensen i spidsen, der har produceret den bedste tilgængelige løsning til rensning af spildevand fra hospitaler. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Det var meningen, at renseanlægget på Herlev Hospital skulle være en reference for resten af regionens hospitaler, da teknologien var den bedste tilgængelige teknologi på markedet, men nu har producenten af anlægget, Grundfos, valgt at trække sig.

Det skriver nichemediet Watertech.

Årsagen er ifølge mediet en kombination af, at markedet ikke var tilstrækkeligt beslægtet med Grundsfos’ eksisterende markeder, ligesom at udviklingen på området er gået for langsomt.

Udfordringerne står på skuldrene af, at det har været diskuteret, om det er bedst at rense hospitalsspildevand centralt eller decentralt. Metoden afgøres af de konkrete, lokale forhold, men både regelsættene og implementeringen af løsninger har trukket ud længere, end man havde regnet med, lyder det.

Derfor konstaterer Region Hovedstaden i sit klimaregnskab for 2021, at et nyt referenceanlæg for fremtidige anlæg er uafklaret.

Nyt OUH-renseanlæg sat på pause af sportsfiskere

Forsyningskæder pressede særligt to Grundfos-divisioner i 2021

Studie peger på omfattende fund af medicin- og rusmiddelrester i alverdens floder

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs