CleantechWatch

Nyt OUH-renseanlæg sat på pause af sportsfiskere

Det kommende hospital i Odense, Nyt OUH, vil rense sit eget spildevand. En klage har forsinket processen i foreløbig et år.

Byggeriet af Nyt OUH er blevet forsinket over flere omgange og forventes nu at stå færdigt i 2024. Dronebillede af byggepladsen fra april 2022. | Foto: Nyt OUH / PR

”Vi spytter ikke 40 mio. kr. i sådan et projekt, hvis vi ikke er sikre på, at vi får lov til at lede det rensede vand ud,” siger Bjarne Brisson, projektleder på Nyt OUH, til Fyens Stiftstidende om det kommende Odense-hospitals planer om selv at rense sit spildevand.

Anlægget vil ifølge Nyt OUH kunne rense 500.000 liter spildevand i døgnet ved hjælp af en teknologi, der resulterer i drikkevandskvalitet.

Alle tilladelser er i hus, og planen er, at det rensede vand skal ledes ud i regnvandsbassiner og derfra videre gennem flere vandløb for til slut at ende i Odense Fjord.

Men en klage fra Danmarks Sportsfiskerforbund er nu, et år senere, stadig under behandling i Miljø- og Fødevareklagenævnet, og den forventede behandlingstid er 15 måneder, skriver avisen.

”Officielt har sådan en klage ikke opsættende virkning, men det har den i praksis,” siger Bjarne Brisson til Fyens Stiftstidende.

Rådgiver skal undersøge PFAS-forurening fra havet til grundvand

Vestjysk forsyning vil samle spildevandet på ét centralt anlæg

Mere fra CleantechWatch

Envidan henter ny topchef i Hofor

Morten Fjerbæk bekræfter over for CleantechWatch, at han efter eget ønske træder ud af direktionen i rådgivningsvirksomheden til efteråret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs