Kommune: Vores problem med PFAS er løst

Høje-Taastrup har inden for det seneste år indberettet fund af PFAS i drikkevandet til myndighederne. Men de berørte vandværker bliver nu forsynet fra andre vandværker.
Foto: Mikkel Hørlyck/Ritzau Scanpix
Foto: Mikkel Hørlyck/Ritzau Scanpix

Høje-Taastrup Kommune oplyser torsdag på sin hjemmeside, at der ingen risiko er ved at drikke vand fra vandværkerne i kommunen.

Det sker som følge af TV 2’s nyhedshistorie om, at otte kommuner, herunder Høje-Taastrup, inden for det seneste år har indberettet fund af et forhøjet niveau af PFAS i drikkevandet til Styrelsen for Patientsikkerhed.

”Af nyheden fremgår det, at problemerne er løst, men vi oplever, at alle ikke har fået læst/hørt hele nyheden og derfor kontakter kommunen for at sikre sig, at der ikke er problemer med deres drikkevand,” skriver kommunen på sin hjemmeside.

Høje-Taastrup Kommune tilføjer, at alle vandværkerne i Høje-Taastrup Kommune har undersøgt deres vand for PFAS-stoffer. Heraf har tre vandværker konstateret en overskridelse af grænseværdien, og de er alle overgået til forsyning fra et vandværk, der ikke har PFAS i vandet.

Otte kommuner har målt forhøjet PFAS-indhold i drikkevand

Danva: Sæt turbo på at få drikkevand undersøgt for PFAS

Vandværker mangler overblik over PFAS-forurening



Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også