CleantechWatch

I Hillerød skal fjernvarme også komme fra spildevand

I forsøget på at få andre varmekilder end gas vil Hillerød Forsyning arbejde på at få varme fra spildevandet.

Foto: Miriam Dalsgaard

De kommende år vil Hillerød forsyning forsøge at skrue ned for gassen ved i stedet at få varme fra renset spildevand, som via en varmepumpe kan levere varme til fjernvarmenettet, inden det udledes.

Der skriver Sjællandske Nyheder.

Tiltaget er et af forsyningsselskabets varmeprojekter og sker i forbindelse med, at det nuværende Hillerød Kraftvarmeværk skal lukkes ned til årsskiftet. Her skal indrettes varmecentral med varmepumper, der bruger grundvandet til at skaffe varme til fjernvarmenettet gennem en varmepumpe, der sættes op på renseanlægget på Solrødgård.

”Grundlæggende er idéen den samme som for alle varmepumper. Man tager varmen fra en kilde og overfører den til en anden,” siger Johannes Jakobi Petersen, som er energiplanlægger hos Hillerød Forsyning, til mediet.

Han kan ikke fortælle, hvornår varmepumpen på renseanlægget kan være i drift, da forsyningsselskabet stadig er i en planproces, hvor miljøgodkendelse, vedtagelse af projektforslag og efterfølgende udbud venter, lyder det. Han tilføjer dog, at selskabet har en grøn omstilling, der skal ske inden 2025.

Fejl på pumpestation leder til bakterievand på Bornholm

Satellitter skal afsløre dårlig energieffektivitet og spildevandsudledning

Vestjysk forsyning vil samle spildevandet på ét centralt anlæg

Mere fra CleantechWatch

Envidan henter ny topchef i Hofor

Morten Fjerbæk bekræfter over for CleantechWatch, at han efter eget ønske træder ud af direktionen i rådgivningsvirksomheden til efteråret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs