Få muligheder for at fylde sin vanddunk op koster klimaet dyrt

En nem måde at reducere forbruget af plast på er at skabe lettere adgang til drikkevand, når man er på farten, mener Plastic Change.
Foto: Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Mange har en drikkedunk med tasken, men folk mister motivationen, hvis de ikke kan få den fyldt op undervejs, mener strategisk direktør i miljøorganisationen Plastic Change Anne Aittomaki.

Hun siger til Politiken, at der bør etableres flere vandposter i det offentlige rum og gøres nemt at finde dem via en app eller med tydelig skiltning, så man på den måde får forbruget af flaskevand – og dermed plast – sat ned.

”Det ville også være være klædeligt, hvis endnu flere institutioner og cafeer tilbød gratis vand,” tilføjer Anne Aittomaki.

Politiken skriver, at politikerne i forbindelse med regeringens plastikhandlingsplan fra 2019 varslede, at der skulle udvikles en app, der viste vej til gratis postevand, men der er endnu ikke sket noget.

Avisen refererer et nyligt studie fra Barcelona Institute for Global Health, hvor det anslås, at miljøpåvirkningen ved at købe flaskevand er op til 3.500 gange større end miljøpåvirkningen fra vandhanevand.

Postevand ser lyst på fremtiden efter overskud i et coronaår

Aqua D’or vil redde planeten ved at sælge vand i genbrugsplastik

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også