Forsker bekymret for Fanøs drikkevand: Særligt børn er udsat

Fundet af sundhedsskadelige stoffer i Fanøs drikkevand kaldes for bekymrende. Nu river lokale og turister flaskevand ned af hylderne.
Foto: LISELOTTE SABROE//
Foto: LISELOTTE SABROE//

Fundet af PFAS i Fanøs drikkevand, der er næsten dobbelt så høj som Miljøstyrelsens grænseværdi, har de kortsigtede konsekvenser, at drikkevand på flaske lige nu hamstres i stor stil. Og ifølge professor ved Institut for Folkesundhed, Eva Cecilie Bonefeld-Jørgensen, kan det også have ”bekymrende” konsekvenser for en særlig befolkningsgruppe.

Det skriver Jyllands-Posten.

”Det kan påvirke immunforsvaret hos små børn. Det er der, problemet ligger, og det er derfor, familier med små børn i hvert fald skal tænke over det. Så hvis jeg havde små børn og boede på Fanø, ville jeg også være bekymret,« siger hun til avisen.

Selvom at Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at vandet på Fanø kan drikkes i en begrænset periode, så ser forskeren stadig på situationen med stor alvorlighed.

Hun påpeger, at man ikke skal gå rundt på Fanø og tænke, at situationen er ligegyldig. Ligeledes skal myndighederne tage det alvorligt, så det ikke fortsætter, lyder det.

Vand-formand: Der er ingen lette løsninger på Fanø

Alle Fanøs vandboringer er forurenet med PFAS

Der er fundet sprøjtemidler i halvdelen af vandværksboringer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også