Alle Fanøs vandboringer er forurenet med PFAS

Fanø Vand kan vælge tre muligheder for at få indholdet af PFAS ned: At rense drikkevandet, at fortynde det eller at lægge en havledning ind til Esbjerg.

Samtlige ti vandboringer på Fanø har for højt indhold af PFAS-stoffer, og ingen har hidtil kunnet give en forklaring på, hvor kemikalierne stammer fra.

Det skriver TV2.dk.

Bestyrelsesformand for Fanø Vand Kaj Svarrer vurderer over for TV 2, at vandselskabet har tre muligheder for at få indholdet af PFAS bragt ned: At der bygges et renseanlæg, der kan fjerne eller nedbringe indholdet af PFAS, at fortynde drikkevandet med rent vand fra nye boringer på øen eller at etablere en havledning ind til Esbjerg.

Alle tre løsninger er bekostelige, hvor en havledning bliver dyrest og kommer til at koste vandforbrugerne omkring 40-45 mio. kr.

Fanø har hverken haft brandskoler, meget produktion eller meget landbrug, som normalt kan mistænkes for at have forurenet omgivelserne med PFAS, og Kaj Svarrer er meget overrasket over, at der overhovedet er fundet PFAS, siger han til TV 2.

Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at borgerne på Fanø kan drikke vandet i en begrænset periode uden at definere det nærmere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også