CleantechWatch

Naturforening går i rette med Miljøstyrelsen om fund af pesticider

Danmarks Naturfredningsforening er uenige i, at der ikke er grund til handling efter seneste test af grundvand. Fund kræver straksforbud, lyder det.

Foto: Thomas Borberg

”Resultaterne fra forskning er nu så klare, at Miljø- og Fødevareministeriet ikke længere kan ignorere massiv forurening fra svampegifte, der trænger ned i grundvandet, hvor det kan måles over grænseværdierne”.

Sådan lyder udmeldingen fra Danmarks Naturfredningsforening på baggrund af en ny rapport fra forskningsinstitutionen GEUS, der på en række test-marker overvåger nedsivningen af pesticider til grundvandet.

Tidligere på dagen kunne CleantechWatch afdække, at Miljøstyrelsen på baggrund af de nye resultater ikke ser nogen grund til at ændre på de nuværende godkendelser.

Den udmelding anerkender Danmarks Naturfredningsforeningen ikke.

”Når et stof bliver fundet over grænseværdien, så bør man gribe ind, og særligt når også grundvandsovervågningen peger på massive problemer. Derfor nytter det ikke, at myndighederne ved hjælp af talgymnastik forsøger at få problemerne til at gå væk,” lyder udmeldingen i en pressemeddelelse.

Ifølge miljøorganisationen viser de nye tal med alt tydelighed, at der er brug for en akut indsats.

Danmarks Naturfredningsforening har tidligere kritiseret den danske praksis med godkendelse af pesticider, hvilket også har været kritiseret af blandt andet Rigsrevisionen.

Foreningen er sammen med en samlet vandsektor kommet med en kraftig appel til regeringen og Folketingets partier om at reservere arealer til sprøjtefrie grundvandsparker, der hvor fremtidens drikkevand dannes.

Nye testresultater viser ingen fare for grundvand

Naturfredningsforening retter kritik mod Miljøstyrelsen oven på DR-dokumentar

Forskere kan nu fjerne pesticidrester fra vandet

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs