CleantechWatch

Forskere kan nu fjerne pesticidrester fra vandet

En gruppe forskere fra Syddansk Universitet har fundet en kemisk proces, der ved hjælp af klor og kulstofødelæggende molekyler kan rense vand for selv små mængder forurening. Der er dog stadig lang vej, før det bliver en kommercielt udbredt teknologi.

Tidligere, lignende projekter har fokuseret på at fjerne eksempelvis medicinrester fra hospitalers vand. | Foto: Miriam Dalsgaard

Det er lykkedes at forvandle klor, som traditionelt bruges til at rense vand, til en ufarlig salt og derved rense for selv små mængder forurening på en ufarlig måde.

Det er kemikere fra SDU, der netop har publiceret deres fund i det videnskabelige tidsskrift Journal of the American Chemical Society.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs