Kerteminde Forsyning "sætter turbo på investeringer" i 2022

Det nordfynske forsyningsselskab vil fremover investere godt 50 mio. kr. årligt i blandt andet klimasikring for at undgå oversvømmelser. Første investering, der skal finansieres ved en forbrugerprisstigning, skal gå til et tostrenget kloaksystem.
Investeringerne skal sikre, at Kertemindes borgere kan gå uden om oversvømmelser, som dem i København 2020. | Foto: Jens Hartmann Schmidt
Investeringerne skal sikre, at Kertemindes borgere kan gå uden om oversvømmelser, som dem i København 2020. | Foto: Jens Hartmann Schmidt

Sammen med ejerkommunen af samme navn har Kerteminde Forsyning besluttet at investere i klimasikring i stor skala i 2022 for at undgår de oversvømmelser, der i sommeren 2021 plagede kommunen.

"Vi kan se ind i en fremtid, hvor ekstreme vejrsituationer som dem i sommer vil opstå hyppigere og overbelaste vores systemer og vandmiljøer," siger Hans Luunbjerg, der er bestyrelsesformand for forsyningsselskabet i en pressemeddelelse.

Samlet set hæves investeringsrammen på spildevandsområdet med 35 pct. til i alt ca. 50 mio. kr. årligt, og det kommer til at betyde en afgiftsforhøjelse på 1200 kr. årligt i gennemsnit for kommunens borgere.

Kerteminde Forsyning har igennem flere år været det billigste forsyningsselskab på Fyn, skriver Fyens Stiftstidende, men med den kommende prisstigning vil selskabet altså se sig overhalet af odenseanske Vandcenter Syd.

"Spildevandsprisen hæves i 2022 for at sætte turbo på investeringerne, så vi kan sætte effektivt ind med klimasikring og bekæmpelse af spildevandsoverløb," siger bestyrelsesformanden.

Investeringer skal føre til en såkaldt tostrenget kloak, så regnvand, der ikke har behov for rensning, kan blive ledt direkte ud i naturen og spildevandssystemet dermed ikke belastes i lige så høj grad af store mængder regn. Derudover vil Kerteminde Forsyning "arbejde for at mindske CO2-udledninger."

Tidligere har den gældende vandsektorlov modtaget skarp kritik fra brancheorganisationen Danva, der mener, at reguleringen hæmmer forsyningsselskabernes muligheder for at investere, hvis det ikke enten skal medføre prisstigninger eller driftsforringelser.

Kerteminde Forsyning har i dette tilfælde valgt prisforhøjelser.

Københavnske boliger er truet af stormflod

Brøndby Kommune vedtager klimaplan mod stormflod

Danva: Vand har høj prioritet ved kommende kommunalvalg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også