CleantechWatch

Fynsk vandværk leder stadig efter årsag til forurening

Beboerne i den østfynske by Bovense og omegn skal fortsat koge vandet efter fund af coliforme bakterier i det lokale Bovense Strands Vandværk.

Foto: Bovense Vandværk/PR

For knap to uger siden blev Bovense Strands Vandværk kontaktet af Miljøvagten med meldingen om, at der var fundet et "alarmerende niveau" af coliforme bakterier i vandet hos værket,.

Siden har op mod 300 husstande i området måttet koge vandet før brug, og endnu har vandværket til gode at finde kilden til forureningen.

"Formentlig drejer det sig om noget, der er kommet med luften. Det blæste meget i august, og der skal ikke meget til. Så selv om vi har filtre på vores iltningstårn, er teorien altså lige nu, at forureningen er blæst med vinden," fortæller Niels Jacob Schousboe, der er kasserer i vandværkets bestyrelse, til Fyens Stiftstidende.

Bovense Strands Vandværk er efter bakteriefundet blevet koblet på et nabovandværk, mens vandet fra undergrunden er blevet testet uden fund af coliforme bakterier, fortæller kasseren til mediet.

Wermelin melder om forbedret dispensationspraksis – men det er for tidligt at vurdere, mener Kammeradvokaten

Trods højesteretsdom: Kommune afviser på sjette år Ferritslev Vandværks takstblad

Nyt samarbejde skal forhindre hacking af vandværker 

Vandværksforening om SF-udspil: Staten bør finansiere grundvandsparkerne 

Mere fra CleantechWatch

Ny aftale sikrer både lavere elafgift og afdragsordning

Et bredt politisk flertal er blevet enige om en aftale, der skal hjælpe danskerne igennem en vinter præget af høje energipriser. Aftalen rummer blandt andet en sænkelse af elafgiften, afdragsordning og flere penge til udrulning af fjernvarme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs