Fynsk vandværk leder stadig efter årsag til forurening

Beboerne i den østfynske by Bovense og omegn skal fortsat koge vandet efter fund af coliforme bakterier i det lokale Bovense Strands Vandværk.
Foto: Bovense Vandværk/PR
Foto: Bovense Vandværk/PR

For knap to uger siden blev Bovense Strands Vandværk kontaktet af Miljøvagten med meldingen om, at der var fundet et "alarmerende niveau" af coliforme bakterier i vandet hos værket,.

Siden har op mod 300 husstande i området måttet koge vandet før brug, og endnu har vandværket til gode at finde kilden til forureningen.

"Formentlig drejer det sig om noget, der er kommet med luften. Det blæste meget i august, og der skal ikke meget til. Så selv om vi har filtre på vores iltningstårn, er teorien altså lige nu, at forureningen er blæst med vinden," fortæller Niels Jacob Schousboe, der er kasserer i vandværkets bestyrelse, til Fyens Stiftstidende.

Bovense Strands Vandværk er efter bakteriefundet blevet koblet på et nabovandværk, mens vandet fra undergrunden er blevet testet uden fund af coliforme bakterier, fortæller kasseren til mediet.

Wermelin melder om forbedret dispensationspraksis – men det er for tidligt at vurdere, mener Kammeradvokaten

Trods højesteretsdom: Kommune afviser på sjette år Ferritslev Vandværks takstblad

Nyt samarbejde skal forhindre hacking af vandværker 

Vandværksforening om SF-udspil: Staten bør finansiere grundvandsparkerne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Jakob Flyvbjerg Christensen, adm. direktør i Verdo , er ovenud tilfreds med resultatet for 2022, men næste år bliver ikke lige så godt. | Foto: Joachim Ladefoged

Verdo lander bedste resultat nogensinde

For abonnenter