Syv år uden vandanalyser af losseplads kan ende med politianmeldelse

Der er gået syv år, siden en sag om en boring under en tidligere losseplads er lagt på Teknik-, Miljø- og klimaudvalget i Thyholm. Miljøstyrelse kræver nu afklaring, og næste skridt kan være politianmeldelse.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Det har taget syv år, før et påbud fra Miljøstyrelsen om analyser af grundvandets tilstand under en tidligere losseplads i Thyholm har fundet vej til politikernes bord, hvor viceborgmester John Christoffersen (S) afviser, at begrundelsen for den lange ventetid skal findes hos lokalpolitikerne.

Det skriver Dagbladet Holstebro Struer.

"Det er først nu, at vi er blevet gjort bekendt med sagen," siger viceborgmesteren, der er medlem af Teknik-, Miljø- og klimaudvalget, til avisen.

Ifølge påbuddet fra 2014 skulle der bedre boring til under lossepladsen - et forsøg kollapsede dog, hvorfor boringen blev sløjfet i 2016 og protokollen blev fremskudt to år, hvor kommunen lavede en årsrapport, der konkluderede, at den nye boring heller ikke kunne bruges.  

En ny vurdering fra selskabet Nordiq Miljø anslår, at der er behov for en nye årlige boringer samt analyser af vandet de kommende tre år. Derefter er forhåbningen, at arbejdet, som anslås til at løbe op i 120.000 kr., kan indstilles.

Odense Renovation indgår samarbejde om forurenet vand udledt i fjord 

Flere danske miljøvirksomheder melder sig klar til oprensning af giftgrunde 

Ny strategi skal gøre Fortum klimaneutral 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også