Forsyning planlægger investeringer i milliardklassen med ny strategi

Lyngby-Taarbæk Forsynings nye direktør har lagt an til et kursskifte i forsyningsselskabet, som blandt andet kommer til at medføre investeringer for et milliardbeløb og en helt ny strategi, fremgår det af årsregnskab.
Foto: Lyngby-Taarbæk Forsyning
Foto: Lyngby-Taarbæk Forsyning

Med en ny direktør i spidsen og en netop søsat strategi planlægger forsyningsselskabet Lyngby-Taarbæk Forsyning nu anlægsinvesteringer for rundt regnet en mia. kr. over de næste fem år.

De kommende store investeringer har i 2020 betydet en justering af organisationen i forsyningsselskabet og et øget fokus på blandt andet indkøb, kontraktstyring, projektledelse og digitalisering, lyder det i det årsregnskab, som forsyningen netop har præsenteret.

Det er uvist, præcis hvilke anlægsinvesteringer der er tale om i den femårige periode, men i regnskabet lyder det blandt andet, at der over de kommende 15-20 år skal investeres "målrettet" i klimatilpasning og nye forsyningsledninger, der kan sikre en højere forsyningssikkerhed til kunderne.

Samtidig vil forsyningen "i højere grad" bringe sin viden i spil i klima- og miljødagsordenen.

"Det kræver et øget fokus på kunder, digitalisering, god økonomistyring, selskabsledelse, kommunikation samt et godt samarbejde med kommunen og andre interessenter," skriver ledelsen i regnskabet.

Den nye strategi for forsyningen er blevet til under selskabets stadig forholdsvis nye adm. direktør, Flemming Horn Nielsen, som tiltrådte stillingen i april sidste år. Siden da har han i samarbejde med både bestyrelse og medarbejdere arbejdet på at lægge en ny linje for Lyngby-Taarbæk Forsyning.

Det skal mere specifikt ske gennem 14 forskellige indsatsområder, der dækker over i alt 154 aktioner. Præcis hvilke aktioner og indsatsområder, der er tale om, løfter forsyningen ikke sløret for, men man er "allerede nået langt, og processen forventes færdig til sommeren 2021," skriver ledelsen i regnskabet.

Øget omsætning og øgede omkostninger

De store investeringer, som Lyngby-Taarbæk Forsyning vil iværksætte over de kommende år, kommer til at trække tråde allerede i 2021's regnskab, hvor forsyningen forventer stigende omkostninger til blandt andet en oprustning af projektledelse, oplyser ledelsen.

Stigende omkostninger har også været et nøgleord i 2020's regnskab, hvor forsyningens produktionsomkostninger er vokset med godt 5 mio. kr. og lander på 50 mio. kr. for året, mens administrationsomkostningerne, der udgør 7,7 mio. kr., har set en mindre stigning på godt 600.000 kr.

Væksten i omkostninger skyldes primært, at forsyningen har haft øgede lønomkostninger til medarbejdere med fokus på de tidligere nævnte områder som digitalisering, indkøb, kontraktstyring og projektledelse, som igen har givet øgede omkostninger til administration og en opgradering af blandt andet forsyningens it-systemer.

Regnskabet viser samtidig en fremgang på næsten 7 mio. kr. i Lyngby-Taarbæk Forsynings nettoomsætning, der lander på lidt over 60 mio. kr. for året.

Fremgangen skyldes, at der er tilført flere ressourcer til "nogle af de mange projekter", forsyningen har planer om at udføre, som betyder flere solgte timer til forsyningens datterselskaber inden for vand, spildevand og affald, skriver ledelsen.

Minimale coronakonsekvenser

Mens coronapandemien og den dertilhørende nedlukning af landet ikke har gjort de store indhug i aktiviteten for Lyngby-Taarbæk Forsyning, der udfører kritiske samfundsopgaver og dermed i grove træk har fortsat, som forsyningen plejer, så har selskabet alligevel på enkelte områder mærket til nedlukningen.

Det gælder ikke mindst for affaldsområdet, der krævede ekstra tiltag i forbindelse med nedlukningen af landets genbrugsstationer. Her iværksatte forsyningen blandt andet ekstraordinære indsamlinger af haveaffald.

Samtidig måtte forsyningen med genåbningen af genbrugspladserne indsætte ekstra mandskab til at håndtere en sikker adgang til pladserne, skriver ledelsen.

Udgifterne til disse kan dog ikke læses på årets resultater i forsyningen, der lander et resultat af primært drift på 1,79 mio. kr. mod godt 930.000 kr. i 2019, mens der på bunden står stort set samme beløb som i 2019 i form af et overskud på 1,2 mio. kr.

I 2021 har Lyngby-Taarbæk Forsyning budgetteret med et driftsoverskud på 1,3 mio. kr. – igen med forventningen om højere indtægter fra flere solgte timer til forsyningens datterselskaber.

Lyngby-Taarbæk Forsyning lægger op til et år med grønne investeringer

Lyngby-Taarbæk Forsyning får ny adm. direktør

Topchef i Lyngby-Taarbæk Forsyning takker af – midlertidig afløser er fundet

Lyngby-Taarbæk Forsyning vil investere store summer i klimatilpasning  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også