CleantechWatch

Lyngby-Taarbæk Forsyning vil investere store summer i klimatilpasning

Over de næste 15-20 år vil Lyngby-Taarbæk Forsyning investere mellem to til tre mia. kr. i blandt andet klimatilpasningsprojekter. Det kommer til at betyde takststigninger for forsyningens kunder.

Foto: Jesper Stormly Hansen/exjhejendomsmag6.jpg

Lyngby-Taarbæk Forsyning skal over de næste 15-20 år investere mellem to og tre mia. kr. i blandt andet klimatilpasningsprojekter, udskiftning af de gamle rør og etableringen af et helt nyt vandværk, skriver Sjællandske Medier.

De store investeringer betyder samtidig, at forsyningens kunder kan se frem til, at taksterne stiger med omkring 2.000 kr. per husstand i samme periode, fortæller formand for Lyngby-Taarbæks Forsyning, Peter Linde.

Forsyningen følger løbende miljøudfordringerne, som klimaforandringerne fører med sig, og prioriterer der, hvor det giver størst værdi, fortæller formanden.

"Klimaindsatsen er primært for at undgå, at vi får oversvømmelser og fortyndet kloakvand i vores kældre," siger Peter Linde til Sjællandske Medier.

Forsyning hæver priserne – skal investere trecifret millionbeløb i 2020

Nyt partnerskab skal fremme samarbejde om klimatilpasning over kommunegrænser

Silkeborg vil have klimatilpasningspulje efter massive oversvømmelser langs Gudenåen 

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs