CleantechWatch

Landsdækkende spildevandsovervågning kan være en realitet til efteråret

Corona-tests af spildevand er et effektivt værktøj til opsporing af smitsomme sygdome, mener brancheorganisationen Danva. Folketinget skal tage stilling til udrulning af metoden inden sommer.

Foto: WATEC/PR

Står det til sundhedsminister Magnus Heunicke (S), skal spildevandet landet over testes for corona til efteråret. Det fremgik af et samråd i Folketingets Epidemiudvalg onsdag, hvor Magnus Heunicke præsenterede en plan for smitteopsporing igennem kloakvand.

For at det kan blive ført ud i livet, skal Folketinget dog først tage stilling til et lovforslag inden sommer, mens seruminstituttet skal lave et setup med spildevandsselskaberne, lød det fra sundhedsministeren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs