CleantechWatch

Hofor og WSP indsnævrer smittesporing i spildevand ned til den enkelte bygning

Hofor, WSP og en række andre virksomheder har haft held til at måle coronavirus i spildevand på bygningsniveau, herunder på forsyningsselskabets eget hovedkontor. Nu skal sundhedsmyndighederne beslutte, om det skal blive en del af teststrategien.

"Smitte bliver ikke kun afsløret med et skrab i munden eller næsen. Mennesker udskiller kopier af coronavirus i toilettet allerede inden for et døgn – altså før man typisk oplever symptomer. Derfor kan løbende test af spildevand være en vej til hurtigt at afsløre smitteudbrud, så man kan sætte ind med lokale restriktioner eller tiltag," skriver Hofor om det nye projekt. | Foto: Aviavlad fra Pixabay

Med rådgivningsvirksomheden WSP i spidsen og Hofors hovedkontor i Ørestaden som testlaboratorium er det i et nyt projekt lykkedes at overvåge coronasmitte i spildevand helt ned på bygningsniveau.

"Det er vigtigt, at vi kan få lukket hurtigt ned for Covid-19, så vi kan få genåbnet samfundet. Her kan den metode, som vi har afprøvet med succes, være et godt supplement til den eksisterende teststrategi, som handler om massepodning af individer," siger Caroline Myhre-Gregersen, der er seniorprojektleder hos WSP, i en meddelelse om projektet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Swappie lancerer nye tiltag i jagten på erhvervskunder

Med lanceringen af to nye programmer og en dugfrisk forbrugerundersøgelse på vej, er elektronikgenanvenderen klar til at gå målrettet efter virksomhedskunderne. Ambitionen er, at virksomhederne på linje med forbrugerne skal have 50 pct. genanvendt elektronik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job