CleantechWatch

All star-hold vil klimasikre vandbranchen med radarprognoser

Med millionstøtte fra Danva sætter en række af Danmarks største vandselskaber nu gang i udviklingen af præcise nedbørsprognoser på radardata. "Det her kan finde anvendelse i alle lande," siger planlægger i Hofor om potentialet.

Foto: Hofor/PR

I den sydlige ende af byen er regnen ekstrem – det lokale rensningsanlæg kan lige akkurat følge med. Længere nordpå i oplandet regner det også, men det er langt mindre kraftigt.

Alligevel er mængden samlet set lige akkurat nok til at få kloaksystemet til at flyde over og tvinge spildevandsanlægget til at udlede fortyndet spildevand, fordi kapaciteten ikke er høj nok til de store regnskyl, som klimaforandringerne gør til et stadig mere hyppigt fænomen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs