CleantechWatch

Efter 16 års problemer med colibakterier introducerer vandværk ny teknologi

Siden 2005 har det forbrugerejede Jullerup Vandværk haft problemer med colibakterier i drikkevandet. Nu skal en ny teknologi og en gennemgående undersøgelse komme problemet til livs.

Foto: Mikkel Hørlyck

Det forbrugerejede vandværk Jullerup Vandværk vil efter 16 års kamp med et forhøjet niveau af colibakterier i drikkevandet nu problemet til livs ved hjælp af en UV-teknologi, der kan dræbe eventuelle mikroorganismer i vandet.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Problemerne har været mere eller mindre udprægede siden 2005, men vandværket har haft svært ved at finde en kilde til forureningen, og man vil derfor udover UV-behandlingen også gennemgå vandværkets rentvandsbeholder og samtlige boringer for at finde en løsning.

"Problemerne kommer og går, og indholdet af colibakterier stiger og falder hele tiden, så vi har haft svært ved at finde en kilde til forureningen," siger formand for vandværket, Lise-Lotte Kragh, til avisen.

Vandværket har i første omgang fået tilladelse til at behandle drikkevandet med UV-lys frem til november i år som en tryghed for forbrugerne, mens der bliver ledt efter forureningskilden.

Danskerne stoler på drikkevandet – men kan de det?

Region Sjælland kaster millioner efter drikkevandssikring 

Udskældt vandværk får endelig drikkevandsplan godkendt 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs