CleantechWatch

Venstre vil udelukke Aarhus Vand fra kloakarbejde

Aarhus Vand skal ikke dyste mod private kloakmestre, og derfor foreslår Venstre nu, at vandselskabet udelukkes, når det kommer til kloakarbejde for de private husejere.

Foto: colourbox.com

Når der skal kloaksepareres, må vandselskabet Aarhus Vand gerne lægge hovedledningen ude i vejen, men stikledningerne ind til vejens huse bør det kommunalt ejede forsyningsselskab overlade til private kloakmestre.

Sådan lyder et nyt beslutningsforslag fra Venstre ifølge Aarhus Stiftstidende i kølvandet på tidligere historier i avisen, der viste, at Aarhus Vand tog langt flere penge for at etablere stikledningerne end private kloakmestre gjorde.

Det er Venstres Gert Bjerregard, der har stillet beslutningsforslaget, fordi han ikke mener, at de store prisforskelle for husejerne hører hjemme, ligesom han ikke bryder sig om at se et offentligt ejet selskab som Aarhus Vand ligge i konkurrence med private kloakmestre, siger han til avisen.

Aarhus Stiftstidende har tidligere spurgt Aarhus Vand ind til prisforskellene, og her kunne projektleder Lasse Hansen ikke forklare prisforskellene, men til gengæld fortalte han, at vandselskabet ikke før har oplevet klager over priserne.

Kloakseparering: Aarhus Vand er dobbelt så dyr som privat kloakmester

Aarhus Vand er branchens spildevandsduks

Aarhus' vandchef: Myndighedernes regnemodeller er udtryk for detailstyring 

Aarhus Vand: Demokratisk sejr åbner døre for vandsektorens eksport til USA 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs