Arwos vil bruge ekstra spildevandsmidler på at måle overløb

Forsyningsselskabet Arwos har fået lov til at hæve afgiften på spildevand og vil nu bruge midlerne på at sætte mere effektivt ind over for kloakoverløb.
Foto: Arwos //PR
Foto: Arwos //PR

Forsyningsselskabet Arwos fik tidligere på året lov til at hæve afgiften på spildevand og vil nu i første omgang bruge pengene til at måle, hvor der løber mest spildevand ud i vandløb, så forsyningsselskabet kan problemmet med overløb til livs.

Det skriver JydskeVestkysten.

Bestyrelsen har ifølge avisen vedtagen en plan, der skal skabe det fulde overblik over, hvor det går galt, når der sker overløb i forbindelse med kraftige regnskyl, så forsyningsselskabet kan koncentrere sine investeringer der, hvor de mest voldsomme overløb finder sted.

Hidtil har Arwos investeret ud fra beregninger frem for konkrete målinger, men forsyningsselskabet regner nu med at have en plan for, hvor der skal gribes ind, lar i december i år.

At hæve taksterne på spildevandet var en sag, der tilbage i marts splittede byrådet i Aabenraa Kommune, da taksten for 2020 allerede var blevet godkendt, men behovet for at investere i renoveringer af kloanettet viste sig imidlertid at være større end oprindeligt forudset.

Arwos spår større regning og betydelige investeringer med ny affaldsaftale

Arwos advarer: Skraldemand smittet med corona

Arwos hælder urenset spildevand ud på mark 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også