CleantechWatch

Arwos vil bruge ekstra spildevandsmidler på at måle overløb

Forsyningsselskabet Arwos har fået lov til at hæve afgiften på spildevand og vil nu bruge midlerne på at sætte mere effektivt ind over for kloakoverløb.

Foto: Arwos //PR

Forsyningsselskabet Arwos fik tidligere på året lov til at hæve afgiften på spildevand og vil nu i første omgang bruge pengene til at måle, hvor der løber mest spildevand ud i vandløb, så forsyningsselskabet kan problemmet med overløb til livs.

Det skriver JydskeVestkysten.

Bestyrelsen har ifølge avisen vedtagen en plan, der skal skabe det fulde overblik over, hvor det går galt, når der sker overløb i forbindelse med kraftige regnskyl, så forsyningsselskabet kan koncentrere sine investeringer der, hvor de mest voldsomme overløb finder sted.

Hidtil har Arwos investeret ud fra beregninger frem for konkrete målinger, men forsyningsselskabet regner nu med at have en plan for, hvor der skal gribes ind, lar i december i år.

At hæve taksterne på spildevandet var en sag, der tilbage i marts splittede byrådet i Aabenraa Kommune, da taksten for 2020 allerede var blevet godkendt, men behovet for at investere i renoveringer af kloanettet viste sig imidlertid at være større end oprindeligt forudset.

Arwos spår større regning og betydelige investeringer med ny affaldsaftale

Arwos advarer: Skraldemand smittet med corona

Arwos hælder urenset spildevand ud på mark 

Mere fra CleantechWatch

Quantafuel udnævner ny CFO

Cleantech-virksomheden Quantafuel har sat navn på den mand, der fremover får titlen som CFO, og som skal være med til at tage virksomheden ind i næste fase af sin strategi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs