CleantechWatch

Bestyrelse ønsker sammenlægning af fire vandværker på Samsø

Forurening, administrativt arbejde og for få frivillige gør det sværere og sværere for små vandværker at løfte opgaven alene. Derfor foreslår vandværksbestyrelse at sammenlægge fire vandværker på Samsø under én bestyrelse.  

Foto: Martin Zakora

Blot syv var mødt op, da Sydsamsø Vandværk holdt generalforsamling, selvom vandværket netop har rundet tusind forbrugere, og det er blandt andet manglen på frivillige, der nu får bestyrelsen til at foreslå en sammenlægning af fire vandværker på Samsø, skriver Samsø Posten.

"Derfor bør der arbejdes på en sammenlægning af de 4 vandværker på Samsø, under én bestyrelse. Det viser sig gang på gang at det ikke bliver nemmere at få frivillige til at stille op til bestyrelsesarbejdet. Derfor vil bestyrelsen i Sydsamsø Vandværk arbejde for en sammenlægning, " siger bestyrelsesformand i Sydsamsø Vandværk, Thomas Friis Pihlkjær, i sin beretning.

Han peger også på, at fremtiden vil nok bringe flere sager om forurening, flere påbud, regler og udtagninger af prøver, samt mere administrativt arbejde for hvert vandværk.

Forsyning vil have private vandværker under sig for at sikre vandkvalitet

Odsherred Forsyning lukker lille vandværk 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs