Direktør i kommunalt forsyningsselskab forsvarer leasing af luksusbiler

Hillerød Forsyning har de seneste år leaset dyre firmabiler til medarbejderne. Ifølge direktør koster det dog ikke selskabet ekstra.
Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Der er intet kontroversielt i, at det kommunalt ejede forsyningsselskab Hillerød Forsyning leaser dyre biler til medarbejderne, siger selskabets direktør til Politiken.

Udmeldingen kommer efter, at netmediet Journalista har fået aktindsigt i en række leasingaftaler, der ifølge mediet viser, at selskabet blandt andet har leaset nye Mercedeser, Volvoer og en Jaguar XE Pure Business til medlemmer af ledelsen.

"Vi har behov for at fastholde og tiltrække rigtigt dygtige medarbejdere. Det gør vi i konkurrence med forskellige virksomheder, blandt andet rådgivende ingeniørvirksomheder, revisorer og andre, og dem er vi nødt til at give en markedsrigtig løn. Vi vil ikke være lønførende, men vi er stadig nødt til at give en markedsrigtig løn og en blanding af de fleksible ordninger, man benytter i private virksomheder", siger adm. direktør Søren Støvring til Politiken.

Direktøren forsvarer udgifterne på i omegnen af 10.000 kr. om måneden pr. bil med, at der sker en 100 pct. kompensation igennem de pågældende medarbejderes løn, hvorfor aftalerne ifølge direktøren ikke koster firmaet ekstra.

Hillerød Forsyning klar til stort kloakprojekt efter stille investeringsår

Hillerød Forsynings direktørlønninger skaber stor debat 

Efter sag om direktørlønninger: Hillerød Forsynings bestyrelse under lup

Hillerød Forsyning kan ikke sælge gammelt domicil – vil nu lave boliger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også