CleantechWatch

Arbejde for milliarder venter i kloakkerne – men branchen mangler folk

Det er gyldne tider i kloakbranchen, hvor blandt andet klimaforandringer lægger pres på et kloaksystem i dårlig fatning og stadig flere kommuner kommer på banen med krav om kloaksepareringer. Men der er slet ikke nok kompetente hænder, advarer branchen.

Foto: Ole Lind/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Der er arbejde for milliardklassen i kloakkerne, hvor klimaforandringerne i stigende grad lægger pres systemet, som flere steder er underdimensioneret og i dårlig fatning, og kommunerne én efter én krav til separering af spilde- og regnvand, skriver Mester Tidende.

Men alt for få uddanner sig inden for strukturfaget og tager en kloakmestereksamen, og derfor mangler der kompentente kræfter til at udføre arbejdet, advarer Byggeriets Uddannelser og Danske Kloakmestre.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job