CleantechWatch

Vand og Affald indgår partnerskabsaftale om sikring af rent drikkevand

Forsyningsselskabet Vand og Affald har indgået partnerskabsaftale med Region Syddanmark og Svendborg Kommune om at undersøge punktkilder til pesticidforurening af lokale drikkevandboringer.

Foto: Finn Frandsen

Forsyningsselskabet Vand og Affald, Region Syddanmark og Svendborg Kommune har indgået en partnerskabsaftale om at undersøge områderne omkring det lokale vandvandværk Skovmølleværkets boringer for punktkilder til pesticidforurening. Det skriver Svendborg Kommune i en pressemeddelelse.

"Vi er rigtig glade for, at Region Syddanmark er gået ind i samarbejdet med os om at sikre rent vand til forbrugerne i Svendborg. De seneste års fund af nye pesticidrester i hele Danmark er bekymrende. Ved Vand og Affald har vi i mange år arbejdet på at være på forkant ved at undersøge alle vores boringer årligt for pesticider. Nu håber vi på, at regionens store analysepakke ikke finder nye udfordringer," siger Søren Kongegaard, bestyrelsesformand i Vand og Affald, i meddelelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs