CleantechWatch

Kortlægning viser over 10.500 forurenede grunde i Region Syddanmark - 80 alene i Nyborg

Region Syddanmark har allerede kortlagt omkring 10.500 forurenede grunde i regionen og undersøger nu mindre grunde. Her har man i Nyborg indtil videre fundet hele 80 ejendomme, man skal se nærmere på.   

Foto: Raphael Brasileiro from Pexels

En kortlægning af jordforurening i Region Syddanmark har indtil videre ført til fund af ca. 10.500 forurenede grunde i regionen. Nu ser Region Syddanmark nærmere på typisk lidt mindre grunde, der endnu ikke er undersøgt. Det skriver Fyens Stifttidende

"De daværende amter og de nuværende regioner har i mange år arbejdet på at opspore grunde, der kan være forurenet. Det, vi arbejder på nu, skal sikre, at vi er helt opdateret," siger Trine Sommer Korsgaard, områdechef i Region Syddanmarks afdeling for udvikling, klima og resurser til avisen.

Nyborg Kommune har af hensyn til sine byudviklingsplaner selv anmodet om at komme øverst på listen.

Indtil videre har man i kommunen fundet 80 ejendomme, man vil kigge nærmere på. Nogle, er man ret sikre på, er forurenede på baggrund af grundenes historik - andre kræver lidt flere undersøgelser.

Afdelingen for udvikling, klima og resurser vurderer, at der er ikke færre end 200.000 adresser i hele regionen, der skal gennemgåes. Her forventer man, at ca. 4500 af dem vil være forurenede.

Cyanid-forurenet grund ved forsamlingshus bliver undersøgt

Giftfund ved Danfoss' tidligere deponi udløser forbud 

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs