Kortlægning viser over 10.500 forurenede grunde i Region Syddanmark - 80 alene i Nyborg

Region Syddanmark har allerede kortlagt omkring 10.500 forurenede grunde i regionen og undersøger nu mindre grunde. Her har man i Nyborg indtil videre fundet hele 80 ejendomme, man skal se nærmere på.   
Foto: Raphael Brasileiro from Pexels
Foto: Raphael Brasileiro from Pexels

En kortlægning af jordforurening i Region Syddanmark har indtil videre ført til fund af ca. 10.500 forurenede grunde i regionen. Nu ser Region Syddanmark nærmere på typisk lidt mindre grunde, der endnu ikke er undersøgt. Det skriver Fyens Stifttidende

"De daværende amter og de nuværende regioner har i mange år arbejdet på at opspore grunde, der kan være forurenet. Det, vi arbejder på nu, skal sikre, at vi er helt opdateret," siger Trine Sommer Korsgaard, områdechef i Region Syddanmarks afdeling for udvikling, klima og resurser til avisen.

Nyborg Kommune har af hensyn til sine byudviklingsplaner selv anmodet om at komme øverst på listen.

Indtil videre har man i kommunen fundet 80 ejendomme, man vil kigge nærmere på. Nogle, er man ret sikre på, er forurenede på baggrund af grundenes historik - andre kræver lidt flere undersøgelser.

Afdelingen for udvikling, klima og resurser vurderer, at der er ikke færre end 200.000 adresser i hele regionen, der skal gennemgåes. Her forventer man, at ca. 4500 af dem vil være forurenede.

Cyanid-forurenet grund ved forsamlingshus bliver undersøgt

Giftfund ved Danfoss' tidligere deponi udløser forbud 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også