CleantechWatch

Ny rapport: Lovlig sprøjtegift ender i grundvandet

En ny rapport har fastslået, at rester af den sprøjtegift, som ellers lovligt kan benyttes til at bekæmpe svamp på markerne, kan havne i det danske grundvand. Giften mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende.

Foto: Peter Hove Olesen

Rester af sprøjtegift, der lovligt bliver brugt til at bekæmpe svamp på markerne, kan havne i det danske grundvand, viser en ny rapport fra det danske pesticidvarslingssystem, som DR har fået indsigt i.

"Vi kan for første gang se et klart link mellem de svampemidler, vi bringer ud på marken på samme måde, som landmændene gør det, og den rest heraf, der bliver transporteret ned til grundvandet," siger seniorforsker fra Geus Anette E. Rosenmob, som er en af forskerne bag undersøgelsen, til DR.

Det er ikke første gang, at der findes rester fra svampemidler i grundvandet, men den nye undersøgelse fastslår, at rester efter svampemidlet ikke kun kan forklares med fortidens brug af – også lovlig sprøjtegift, der blandt andet mistænkes for at være hormonforstyrrende, kan sive ned til grundvandet.

Danskerne stoler på drikkevandet – men kan de det? 

Pesticidfund er uholdbart: "Grundvandet skal beskyttes langt bedre mod forurening"

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job