Uenighed om vandsamarbejde på Sjælland giver problemer for tusindvis af kunder

Mere end 4.000 kunder i Lejre er tvunget til at aflæse deres vandmålere og indberette data om deres forbrug hos flere parter. Det sker som følge af en uenighed mellem forsyningsselskabet Fors og 14 forbrugerejede vandværker, der ikke vil samarbejde.
Foto: Ole Lind/JPA
Foto: Ole Lind/JPA
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Uenighed om et vandsamarbejde mellem forsyningsselskabet Fors og 14 forbrugerejede vandværker i Lejre Kommune har givet problemer for tusindvis af kunder i området. 4.300 kunder er nu tvunget til at aflæse deres vandmålere og indberette data om deres forbrug til både deres forbrugerejede vandværk og til Fors, skriver Sjællandske Medier.

Uenigheden er opstået, fordi 14 af kommunens 53 forbrugerejede vandværker ikke vil indgå i et samarbejde med Fors om at indberette kundernes vandforbrug – data, som Fors er afhængig af for at kunne afregne kundernes afledning af spildevand.

I Fors fortæller kundecenterchef Bonnie Rohleder, at man stadig ønsker at komme i dialog med de 14 vandværker, der ikke vil være med, fordi det "i sidste ende vil komme alle kunderne til gode."

Danske Vandværker efterlyser samarbejde på tværs af forsyningssektoren

Vandsamarbejde får 150.000 kr – men fem vandværker nægter stadig at være med 

Vandsamarbejde i Rebild skal sikre rent grundvand 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også