CleantechWatch

Danske Vandværker efterlyser samarbejde på tværs af forsyningssektoren

En veldrevet forsyningssektor og rent drikkevand kræver en vedvarende politisk indsats med tværgående samarbejde i forsyningssektoren. Det mener direktør i Danske Vandværker, som har tre ønsker til forsyningsminister Dan Jørgensen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Skal fremtidige generationer nyde godt af rent drikkevand, er der brug for en vedvarende politisk indsats.

Det mener direktør i Danske Vandværker, Susan Münster, som i et debatindlæg i Altinget udpeger de indsatsområder, regeringen bør fokusere på i de kommende år.

Ifølge brancheorganisationen er forudsætningerne for en effektiv forsyning af drikkevand til stede – men der er "malurt i bægeret i form af hidtil ukendte stoffer i vores grund- og drikkevand," skriver Susan Münster og opfordrer bl.a. til at få styr på biociderne, som er "mindre og mere spredt reguleret end pesticidområdet."

Direktøren ser et behov for øget samarbejde på tværs af sektoren og peger i den forbindelse på synergier mellem vand og varme. Konkret foreslår Susan Münster en strategi for biocider, statslige midler til "kortlægning af de grundvandsdannende områder dér, hvor vi henter vores vand."

Vandrensning skal være undtagelsen og kun bruges i de tilfælde, hvor grænseværdierne overskrider det tilladte, men "der bør sikret statslige midler til forskning i vandrensningsteknikker," som kan forberede sektoren på teknikker til at fjerne stoffer fra vandet.

Nu begynder massescreening efter pesticider i grundvandet

Nye måleinstrumenter skal spare vandværkerne for tid og penge

Byråd tvinger fire vandværker til at indgå i vandsamarbejde 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs