CleantechWatch

Nordjysk miljølaboratorium solgt til tysk gigant i millionhandel

Miljølaboratoriet Analytech er blevet solgt til tyske Synlab for et millionbeløb. Visionen er nu, at Analytech, der bl.a. foretager analyser for vandværker, skal vokse sig endnu større på det danske marked.

Foto: Analytech/PR

Det nordjyske miljølaboratorium Analytech er blevet solgt for et millionbeløb til den tyske koncern Synlab.

Det skriver Nordjyske Medier.

Analytech foretager bl.a. analyser for vandværker, spildevandsanalyser samt analyser af vand fra dambrug, badevand og forurenet jord. Virksomheden, der har hjemme i Nørresundby i Nordjylland, beskæftiger omkring 40 ansatte. Med Synlab som ejere bliver Analytech nu en del af en virksomhed med over 20.000 ansatte på global plan.

"Det er ikke, fordi vi har været tvunget til at sælge, men vi så muligheden for at komme sammen med nogle, der er større end os, så vi kan udvikle os som virksomhed yderligere," siger Sven-Erik Lykke, adm. direktør i Analytech, til Nordjyske og understreger samtidig, at det har været en "fair" handel.

Analytech kom ud af sidste regnskabsår med et overskud på 10 mio. kr. Visionen er nu, at virksomheden med Synlab som ejere skal være stærkere i hele landet – i første omgang er det planen, at Analytech vil bevæge sig ind på markedet på Sjælland.

Falsk alarm gav vandanalytiker unødigt arbejde: "De råbte 'ulven kommer' og fandt en grå kat"

Nu begynder massescreening efter pesticider i grundvandet

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs