Kommune glemte vandprøve i et år – asfaltfabrik havde forurenet vandet

En vandprøve, som Brønderslev Kommune havde pålagt en asfaltfabrik ejet af NCC at aflevere, blev glemt i et helt år. Da de endelige resultater forelå et år for sent, viste de overskridelse af flere tungmetaller i vandet, skriver Nordjyske.
Foto: Casper Dalhoff/IND
Foto: Casper Dalhoff/IND
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Brønderslev Kommune glemte i et helt år at følge op på en vandprøve, som kommunen selv havde bedt en asfaltfabrik ejet af NCC om at aflevere. Det skriver Nordjyske Medier.

NCC fik i begyndelsen af 2018 en spildevandstilladelse af Brønderslev Kommune, hvoraf det fremgik, at fabrikken senest tre måneder efter skulle tage en vandprøve for at tjekke for forurening. Det skete imidlertid ikke før et helt år efter, da en nabo til fabrikken mindede embedsmænd i kommunen om det.

Det var først da kommunen efterfølgende kontaktede NCC, at vandprøven blev taget, viser dokumenter i sagen, som Nordjyske Medier har set. Resultatet, der altså forelå et helt år efter den oprindelige frist, viste, at der var overskridelse af flere tungmetaller såsom kobber, zink og pyren i vandet.

Brønderslev Kommune har efterfølgende pålagt NCC en handlingsplan, der skal nedbringe udledningen af miljøfremmede stoffer. NCC har dog igen ikke overholdt fristerne for aflevering af vandprøver, men Benn Erik Grav, der er forvaltningschef for teknik- og miljøforvaltningen i Brønderslev Kommune, er fortrøstningsfuld for det videre handlingsforløb. Tingene er i proces, udtaler han til Nordjyske.

To ud af tre prøver af det danske grundvand er forurenet med pesticider

Vandsamarbejde i Rebild skal sikre rent grundvand 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også