Vandværker skal tænke smartere og energioptimere

I et debatindlæg skriver direktøren for Danske Vandværker, at vandværker i fremtiden skal ses som en del af en bredere miljø-, energi- og klimapolitisk dagsorden – og at de skal sætte det mindst mulige aftryk.
Foto: Joachim Ladefoged/JPA
Foto: Joachim Ladefoged/JPA
Af Emma Gelbjerg-Hansen

I fremtiden skal danske vandværker tænke smart og energioptimere, når der skal skaffes rent vand til danskerne. Det kan give store besparelser for vandværkerne og samtidig gavne klimaet, lyder budskabet i et indlæg hos Energy Supply fra Susan Münster, der er direktør i Danske Vandværker.

Vandforsyningen skal ses som en del af en bredere miljø-, energi- og klimapolitisk dagsorden, der handler om at øge energieffektiviteten og begrænse CO2-udledningen, mener direktøren.

Nye digitale løsninger og en omstilling af branchen til at tænke mere i energi- og klimavenlige løsninger skal spille en større rolle, og Danske Vandværker efterlyser derfor forsknings- og udviklingsprojekter, der har fokus på energioptimering af vandforsyninger, ligesom teknologi inden for el, vand og varme skal udnyttes, fortæller Susan Münster.

"I vandværkernes brancheorganisation taler vi om et vandværk, som sætter et mindst muligt aftryk på miljøet, men samtidig er meget effektivt," skriver direktøren.

Vandselskaber kan minimere vandspild og anlægsomkostninger med ny akustisk måler

Stigende antal opgaver har givet prisstigninger i den danske vandsektor 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også