CleantechWatch

Novafos vil bygge enormt renseanlæg til 200.000 borgeres spildevand

Forsyningsselskabet vil vurdere, om man vil nedlægge otte eksisterende renseanlæg og i stedet samle spildevandet fra 200.000 borgere i et nyt, stort renseanlæg i Frederikssund.

Foto: Finn Frandsen

Forsyningsselskabet Novafos vil bygge et nyt renseanlæg, der skal rense spildevand fra op imod 200.000 borgere, skriver Frederiksborgs Amts Avis.

Planerne for det nye anlæg, der stadig er i sit tidlige stadie, vil samtidig medføre nedlæggelsen af otte eksisterende renseanlæg, der i stedet skal omdannes til bassiner og pumpestationer. Planen er, at spildevandet herfra skal pumpes gennem flere kilometer af rør og samles i det nye renseanlæg, der vil få hjemme i Frederikssund. Her vil vandet blive renset og ledt ud i Roskilde Fjord.

"I løbet af de næste to-tre år bliver vi skarpe på, om man vil det her med at nedlægge de gamle renseanlæg til fordel for et stort moderne fremtidssikret anlæg, som økonomisk er billigere i drift, har den nyeste miljøteknologi og kan indrettes til at producere energi," siger Carsten Nystrup, direktør i Novafos, til Frederiksborgs Amts Avis.

Direktøren understreger samtidig, at et nyt renseanlæg først vil komme på plads i løbet af de næste 10-14 år.

Danmarks første spildevandsturbine får hjemme i Kolding

Bjerringbros spildevand gøres varmeklar til vinteren ved Gudenåen 

Mere fra CleantechWatch

Urbaser lægger stor ordre på nye elvogne

Stigende krav om brug af elektrificerede køretøjer i kommunale udbud får Danmarks største renovationsvirksomhed til at lægge en bestilling på 24 nye elvogne til en samlet værdi af 85 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job