CleantechWatch

Bjerringbros spildevand gøres varmeklar til vinteren ved Gudenåen

Samarbejdet mellem renseanlægget i Bjerringbro og Energicentralen betyder, at alle boringerne ved Gudenåen, der blev etableret med Grundfos, kommer i brug.

Med det samarbejde kommer Energicentralens varmepumper på overarbejde. | Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix

Et nyt samarbejde mellem Bjerringbro renseanlæg og Gudenådalens Energiselskab betyder, at varmen fra spildevand bliver udnyttet til fulde.

Det siger formanden for Gudenådalens Energiselskab, en fusion af det tidligere Bjerringbro Varmeværk og Ulstrup Kraftvarmeværk, Preben Sørensen til Midtjyllands Avis.

Ved etableringen af Energicentralen Bjerringbro udførte Gudenådalens Energiselskab nemlig seks boringer ved Gudenåen i samarbejde med Grundfos. Planen var at opbevare overskydende varme.

"Vi bruger imidlertid kun to af boringerne, og med mulighed for at bruge de sidste fire til varmelager, arbejder vi på at kunne trække varmen ud af vandet fra renseanlægget, og gemme det i en boring om sommeren og bruge det om vinteren. Nøjagtigt samme proces som med overskudsvarmen fra Grundfos, som bruges gennem Energicentralen," siger Preben Sørensen til Midtjyllands Avis.

Gudenådalens Energiselskab venter dog på, at en varmeledning fra Bjerringbro til Ulstrup færdiggøres. Når den er klar i midten af december, kan det nye spildevands-samarbejde indledes.

DI's milliardplan vækker glæde i cleantech-branchen: Et "vigtigt skridt" for omstillingen

Erhvervslivets klimaplan kan skabe 120.000 job

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs