CleantechWatch

Verdo-handel til trecifret millionbeløb får grønt lys af myndigheder

Myndighederne har nu givet grønt lys til handlen mellem Verdo og Eniig. Verdo overtager dermed varmeforsyningen i Herning og bliver landets femtestørste fjernvarmeselskab i en handel, der indbringer selskabet 560 mio. kr.

Verdo vinker farvel til elnettet i Hobro, Randers og Hillerød og overtager Eniigs varmeforsyning til Herning. Her ses Verdos hovedkontor i Randers. | Foto: Brian Karmark/ERH

Nu har myndighederne givet grønt lys til handlen mellem Verdo og Eniig, som blev indgået i foråret. 

Verdo Varme overtager dermed varmeforsyningen til de omkring 50.000 borgere og virksomheder i Herning og omegn, mens selskabet videregiver sine elnet i Hobro, Randers og Hillerød til Eniig. Det skriver Randers Amtsavis.

Handlen er en del af Verdos strategi om at fokusere på fjernvarme og gør Verdo til landets femtestørste fjernvarmeselskab med omkring 85.000 kunder. Salget af el-nettet indbringer ifølge Randers Amtsavis 720 mio. kr.

Verdo har selv betalt 160 mio. kr. for fjernvarmenettet i Herning og tjener dermed 560 mio. kr. på handlen.

Bygherrer og kommuner er vilde med bæredygtigt byggeri

Dansk ingeniørfirma skal opvarme Londons bygninger med overskudsvarme fra metroen 

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs