Der er udsigt til endnu flere PFAS-forureninger i fremtiden

Regionsrådsformand vil have miljøministeren til at rykke hurtigere på sagen. 
Foto: Emil Helms
Foto: Emil Helms

Blot en tiendedel af de grunde, hvor der hersker mistanke om pfas-forurening, er undersøgt, og derfor vil blive fundet mange flere PFAS-forureninger i Danmark de kommende år.

Det er konklusionen fra flere sider, efter DR tirsdag afdækkede, at regionerne har fundet 104 steder, hvor der er målt en koncentration af PFAS i vandet, som overstiger grænseværdien mere end 100 gange.

Ansvaret for de fleste af forureningerne ligger ved Danske Regioner, der mener, at regionerne har alt for få penge til at kunne varetage oprensningen, og derfor mener Mads Duedahl (V), der er regionsrådsformand i Region Nord og formand for Danske Regioners miljøudvalg, at miljøministeren skal til at trykke på speederen. 

”Vi har behov for at få afsat de nødvendige ressourcer og få lavet en kortlægning af, hvad vi skal prioritere først, og hvem der tager ansvar for hvad. Så ministeren må gerne rykke hurtigst muligt,” siger han til mediet. 

Over for mediet fortæller miljøminister Magnus Heunicke (S), at han ikke vil live flere penge til de PFAS-forurenede grunde med den begrundelse, at ”vi skal også kunne følge med økonomisk”. 

Der er i dag afsat omkring en halv mia. kr. om året til at håndtere jordforurening. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også