Krav om digitale bogføringssystemer udsat

Efter at fristen er blevet udsat, skal virksomheder i SMV-segmentet være klar med digital bogføring i 2024.
Erhvervsminister Morten Bødskov oplyser, at fristen for at indføre digital bogføring er udskudt. | Foto: Gregers Tycho
Erhvervsminister Morten Bødskov oplyser, at fristen for at indføre digital bogføring er udskudt. | Foto: Gregers Tycho

Små og mellemstore virksomheder har fået en mindre håndsrækning fra regeringen, der har meddelt, at fristen for at indføre digital bogføring er udskudt. 

Det betyder, at udbyderne af systemerne får ni måneder mod tidligere seks måneder til at omstille sig, mens de omfattede virksomheder får mindst seks måneder til at opgradere eller vælge et digitalt bogføringssystem, mod tidligere tre måneder. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Med udskydelsen skal regnskabspligtige virksomheder være klar med den digitale bogføring fra 2024, mens øvrige virksomheder, herunder de personligt ejede virksomheder, kan vente til tidligst 2026.

Fra officielt hold hedder det, at målet med den digitale bogføring er at lette den administrative byrde ved at kræve af virksomhederne, at de fakturerer køb- og salg, afstemmer bogføring og indberetter årsregnskab og moms digitalt. Målet er samtidig at begrænse snyd og bedrag.

”Sandheden er desværre, at især mange SMV’er bruger enormt meget tid på at holde styr på fakturaer, bogføring og indberetning til myndigheder. Det koster både tid og penge. Med Automatisk Erhvervsrapportering giver vi tiden tilbage til virksomhederne. Samtidig styrker vi værnet mod snyd og svindel, fordi vi gør det lettere for virksomhederne at efterleve lovkrav,” siger erhvervsminister Morten Bødskov i pressemeddelelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også