SF forlader regeringsforhandlingerne: Savner fokus på klima og natur

Venstre trækker i en forkert retning inden for klima og natur, mener SF-formand Pia Olsen Dyhr.
Pia Olsen Dyhr, formand for SF, melder til Politiken, at SF forlader regeringsforhandlingerne. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Pia Olsen Dyhr, formand for SF, melder til Politiken, at SF forlader regeringsforhandlingerne. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

SF er ude af forhandlingerne om at danne en bred regering.

Det fortæller SF-formand Pia Olsen Dyhr til Politiken.

Hun begrunder det med, at ”det er blevet for blåt”.

”Det har været meget konstruktive forhandlinger, men vi er for langt fra hinanden på afgørende punkter. Det er vi, når det handler om klima og natur.”

”Her trækker Venstre i en anden retning, fordi de er tæt på landbruget. Og det er blevet for blåt, når det handler om de særligt udsatte.”

”Det er noget af det, vi har sloges for i forhandlingslokalet og her har vi virkelig mærket meget lidt flytbarhed i forhold til de allerfattigste børnefamilier,” siger Pia Olsen Dyhr til Politiken.

Socialdemokratiet og kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) forhandler dermed nu med Venstre, Moderaterne og De Radikale om at danne en bred regering.

Også Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er formelt fortsat en del af regeringsforhandlingerne, men de to partier er ikke blevet indkaldt til forhandlinger i et stykke tid.

Mette Frederiksen er optimistisk og håbefuld om bred regering

Enhedslisten er ude af regeringsforhandlingerne

Regeringsforhandlinger fortsætter i de næste to uger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også