Mette Frederiksen er optimistisk og håbefuld om bred regering

Den kongelige undersøger har især brugt tid med Venstre i forhandlingerne om en bred regering.
Tirsdag er der gået fem uger siden folketingsvalget 1. november, hvor S-regeringen indgav sin afskedsbegæring. | Foto: Ida Marie Odgaard
Tirsdag er der gået fem uger siden folketingsvalget 1. november, hvor S-regeringen indgav sin afskedsbegæring. | Foto: Ida Marie Odgaard
AF RITZAU

”Jeg indrømmer gerne, at det er et stort brød, vi har slået op.”

Sådan skriver fungerende statsminister og kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) tirsdag på Facebook om de igangværende regeringsforhandlinger på Marienborg.

På dagen, hvor der er gået fem uger siden folketingsvalget 1. november, konstaterer statsministeren, at det er en udfordrende øvelse at danne en bred regering, sådan som hun gjorde det til sin førsteprioritet i valgkampen.

”Vi forsøger at danne en regering, der hverken er klassisk rød eller klassisk blå. Med partier, som er vant til at arbejde sammen om mangt og meget, men som også er meget forskellige, og som ikke plejer at gå i regering sammen.”

”Om vi lykkes, ved jeg ikke endnu. Men jeg er optimistisk og håbefuld,” skriver hun.

Mette Frederiksen skriver, at Socialdemokratiet særligt har forhandlet med Venstre, der, efter at have været modstander af en bred regering, nu har åbnet op for muligheden.

Faktisk så meget, at Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen mandag i et interview på TV 2 News erkendte, at han vil begå løftebrud, hvis han er med til at gøre Mette Frederiksen til statsminister.

I valgkampen afviste han fuldstændig kategorisk, at han ville kunne pege på hende som statsminister.

Lobbyorganisation håber på dansk strategi for energibesparelser i 2023

Regeringsforhandlinger fortsætter i de næste to uger

Røde partier vil beskytte drikkevandet med omfattende sprøjtemiddel-forbud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også