CleantechWatch

G20-lande vil styrke arbejde for at nå klimamål på 1,5 grader

Det kræver effektive tiltag og forpligtelser fra alle lande, hvis klimamål skal nås, lyder det på topmøde.

Foto: G20 MEDIA CENTER/VIA REUTERS / X80001

Ledere ved et G20-topmøde på Bali er blevet enige om at arbejde hen mod at holde globale temperaturstigninger til 1,5 grader.

Det fremgår af den endelige erklæring onsdag morgen dansk tid.

Medlemmerne anerkender samtidig behovet for at sætte tempoet op i forhold til at nedbringe forbrug af kul.

”Vi har besluttet at forfølge bestræbelserne på at begrænse temperaturstigningerne til 1,5 grader. Dette vil kræve meningsfulde og effektive tiltag og forpligtelser fra alle lande,” fremgår det i erklæringen.

G20 er en samling af 19 af verdens førende industriøkonomier samt EU. Rusland er også iblandt.

G20-topmødet falder i år sammen med klimatopmødet, COP27, i Egypten.

COP27 står til at slutte fredag, men kan blive forlænget ind i weekenden, og ifølge nyhedsbureauet Reuters går forhandlingerne kun langsomt frem.

Derfor har der været håb om, at erklæringen på G20 kan vise ny villighed blandt de største økonomier til at indgå nye konkrete forpligtelser på klima.

Det skyldes, at få lande har modsat sig at skrive klimamålet om 1,5 grader ind i den officielle tekst fra klimatopmødet.

”Vi er bevidste om vores rolle som ledere og genbekræfter vores urokkelige forpligtelser,” lyder det i erklæringen fra G20-landene.

Herefter lyder det fra G20-landene, at det skal ske ved at ”styrke” den fulde og effektive implementering af Parisaftalen fra 2015.

Ifølge Paris-aftalen skal global opvarmning nemlig begrænses til et godt stykke under 2 grader og helst ikke over 1,5 grader.

En maksimal temperaturstigning på 1,5 grader er ifølge FN-eksperter nødvendig for at undgå de værste konsekvenser af global opvarmning.

Det gælder vejrfænomener som ekstrem tørke, oversvømmelser og voldsomt uvejr. Det vil i givet fald vil medføre ”uoprettelige” skader på naturen.

Biden lover at indfri USA’s klimamål senest i 2030

Ny rapport: Parisaftalen kræver hidtil uset fart at nå

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs