Dan Jørgensen får nøglerolle på COP27

Slutspurten sættes nu ind, inden FN’s klimatopmøde i Egypten ender fredag, og i de sidste dage har Danmarks fungerende klima-, energi- og forsyningsminister fået en vigtig opgave i forhold til at forhandle aftaler på plads.
Foto: Christian Falck Wolff
Foto: Christian Falck Wolff

Den fungerende danske klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) er blevet udpeget af det egyptiske formandskab på COP27 til sammen med en ministerkollega, at stå i spidsen for at samle verdens lande om arbejdsprogrammet for reduktioner af drivhusgasser.

Det skriver Information.

”Det Dan Jørgensen skal gøre nu, det er, at han skal forsøge at få parterne til at nå hinanden, og i den sammenhæng skal de have en dialog med de forskellige landegrupper og finde ud af, hvordan de ser sig selv i det, og hvor deres røde linjer er. På baggrund af det skal de finde ud af, hvor kompromiset kan ligge,” forklarer Jens Mathias Clausen fra den grønne tænketank Concito til avisen.

Jens Mathias Clausen peger på, at arbejdsprogrammet er et vigtigt værktøj, fordi det er her, at man skal konkretisere de politiske ambitioner om at reducere udslippene af drivhusgasser til atmosfæren.

Det også er herfra, at nye ambitioner de kommende år skal komme fra, skriver Information.

(Denne artikel er leveret i samarbejde med vores søstermedie EnergiWatch)

Fungerende klimaminister repræsenterer Danmark ved klimatopmøde

Ingen afklaring om dansk politisk repræsentant ved COP27

Vand- og affaldsorganisationer gentager ønsker til ny regering

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også