CleantechWatch

Fungerende klimaminister repræsenterer Danmark ved klimatopmøde

Danmarks fungerende klimaminister, Dan Jørgensen (S), rejser 12. november til klimatopmødet COP27 i Egypten.

Foto: Christian Falck Wolff

Fungerende klimaminister Dan Jørgensen (S) repræsenterer Danmark ved FN’s klimatopmøde, COP27, der afholdes i Egypten.

Det oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

Han ankommer 12. november og deltager frem til topmødets afslutning. Efter planen slutter COP27 18. november, men ofte trækker det ud.

Det har længe været uafklaret, om en dansk minister ville deltage ved klimatopmødet. Det skyldes, at der i øjeblikket er regeringsforhandlinger i Danmark og Dan Jørgensen er dermed blot fungerende klimaminister.

Ifølge State of Green, som er en organisation, der arbejder for at fremhæve danske løsninger på det grønne område, sender Danmark i år en delegation på 30 mennesker til klimakonferencen i Egypten.

Det skulle være den største danske delegation ved en COP nogensinde. Deltagerne er blandt andet ngo’er, ingeniører og grønne investorer.

COP27 blev indledt søndag. De første par dage har altså være uden deltagelse på politisk niveau. Danmark deltager, som ved tidligere COP’er med en embedsmandsdelegation.

Ingen afklaring om dansk politisk repræsentant ved COP27

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs