CleantechWatch

SF og miljøorganisation: EU svigter i kampen mod mikroplast

Lovgivning mod tilsætning af mikroplast i produkter er strandet i EU-Kommissionen. Det er vanvittigt, skriver stifter af organisationen Plastic Change og Margrethe Auken, SF-medlem af Europa-Parlamentet.

Mikroplast. | Foto: Mads Nissen

Helt tilbage i 2017 bad EU-Kommissionen det europæiske kemikalieagentur om at forberede lovgivning vedrørende mikroplast, og i dag, fem år senere, er den et år forsinket – igen.

Det hører ingen steder hjemme, skriver stifter af organisationen Plastic Change Henrik Beha Pedersen og medlem af Europa-Parlamentet for SF Margrethe Auken i et fælles debatindlæg i Nordjyske Stiftstidende.

Forskerne i sammenslutningen Sapea, der rådgiver EU-Kommissionen, er alle enige. Hvis vi ikke nedsætter udledningen af mikroplast til havmiljøet, kan de små plastpartikler udgøre et globalt problem i vores fødekæder om en generation, skriver forfatterne videre.

Henrik Beha Pedersen og Margrethe Auken opfordrer i debatindlægget også Danmarks miljøminister, Lea Wermelin (S), til at vise flaget og overveje at indføre et nationalt forbud mod al mikroplast, der bevidst tilsættes produkter, samt presse på for at få ministerrådet i sving.

Forsyningsselskab laver drivhusforsøg med spildevandsslam

Tidligere minister om jobbet som forsyningsformand: Vi kan godt gøre det bedre

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs