Dan Jørgensen kaldes i samråd efter Klimarådets kritik

Klimaministeren skal i samråd, efter Klimarådet konkluderer, at regeringen ikke har sandsynliggjort, at vi kan nå 70-procentsmålet.
Regeringens støttepartier bakker op om, at klimaminister Dan Jørgensen (S) kaldes i samråd på baggrund af kritik fra Klimarådet. | Foto: Jens Dresling
Regeringens støttepartier bakker op om, at klimaminister Dan Jørgensen (S) kaldes i samråd på baggrund af kritik fra Klimarådet. | Foto: Jens Dresling
AF INFORMATION

Klimarådets netop offentliggjorte rapport indeholder en skarp kritik af regeringens klimaindsats og konkluderer, at den nuværende indsats ikke er tilstrækkelig til at nå målsætningen om at reducere med 70 procent i 2030.

Det får nu Klima- og Energiudvalget til at kalde klimaminister Dan Jørgensen (S) i samråd. Det skriver Dagbladet Information.

Det er en beslutning, støttepartierne bakker op om. De Radikales klimaordfører, Rasmus Helveg Petersen, er formand for Klima- og Energiudvalget, og han vil afkræve en redegørelse af ministeren:

”Vi har besluttet at kalde ministeren i samråd oven på Klimarådets rapport. Det er en advarselslampe, der blinker, når Klimarådet vurderer, at regeringens klimaplan ikke har sandsynliggjort, at vi når 70-procentsmålet,” siger han til Information.

Også klimaordfører i SF Signe Munk, ønsker at få ministeren i et samråd:

”Det er regeringens ansvar at sikre, at vi når 70-procentsmålsætningen. Klimarådet er ekstremt tydeligt omkring, at Danmark kommer til at mangle grøn strøm, hvis vi skal nå i mål,” siger hun til Information.

Enhedslistens klimaordfører, Søren Egge Rasmussen, er enig i kritikken og pointerer, at Klimarådets kritik muligvis kan komme bag på regeringen:

”Vi kommer til at have et samråd med klimaministeren, hvor han skal svare på, hvad regeringen vil gøre efter rapporten. Jeg tror, det er kommet bag på regeringen, at der stadig er den her kritik. Regeringen har et billede af, at den har rykket sig meget det sidste år,” siger han til Information.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau på vegne af Information)

Klimarådet i status: Regering har travlt, hvis klimamål skal nås

Klimarådet tror ikke på mindre import af affald med forestående liberalisering

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også