CleantechWatch

Bredt flertal vedtager pulje på 16 mia. kr. til fangst, transport, lagring og udnyttelse af CO2 i Danmark

Fra 2022 kan CO2-udledere søge om en del af de 16 mia. kr. i puljen til at udvikle markedet for CCS og CCU i Danmark. ARC håber på hurtig ansøgningsproces.

Klimaminister Dan Jørgensen mener, at der er et "enormt potentiale" i CCS og CCU. | Foto: Philip Davali

Aftalen skal sikre, at de første danske fangst- og langringsanlæg kan sættes i drift allerede i 2025 og baner ifølge en pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet vejen for CO2-reduktioner på 0,4 mio. ton årligt fra 2025 og 0,9 mio. ton fra 2030.

"I årtier er der blevet pumpet olie op af Nordsøen. Det skal høre fortiden til. I stedet skal vi nu indfange CO og lagre den i selv samme undergrund. Netop den teknologi spiller en vigtig rolle for vores 70 procents-mål. Fangst og lagring af CO2 kan nemlig nedbringe udledninger nogen af de steder, hvor det indtil nu har været rigtig svært. For eksempel i forhold til affaldsforbrænding og cementproduktion. Potentialet er enormt, og derfor er det vigtigt for os at sparke markedet i gang nu," siger den ansvarlige minister, Dan Jørgensen (S).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs